Цветята на Петра

Добър ден аз съм Дора. Днес е Цветница! Аз обичам безкрайно цветята и това е един от най-обичаните и уважавани християнски  празници. Това е причината и имената на групите в ЦПП Петра да носят цветни имена. Днес искам да ви разкажа за

„Цветята“ на Петра:

Група „ Нарциси“ ТЯ е може би най- милата рожба на Петра. Създаде се по време на първата карантина от Детелина като среща в ZOOM за подкрепа на хора минали през голяма трудност. Те сами избраха името си Нарциси! Защото нарцисът идва през пролетта и със слънчевата си главичка щедро топки сърцата на хората. Разбира се има и заигравка с Нарцисът, защото това е една от причините човек по-лесно да влиза в по-големи бели.

Група Кокиче. Тя е първото цвете. Това е група за подкрепа на хора с хранителни трудности. Създаде се още преди Петра да е факт. Кръстник на групата е Никола Василев – един млад и много обещаващ психолог. Младите момичета и момчета, който попадат в капана на хранителните проблеми са нежни, но толкова корави, че имат куража да пробиват с нежните си главици замръзналата снежна покривка и да покажат крехката си красота на уморения от студ цвят и да вдъхнат надежда, да припомнят, че пролетта е близо.

Група Незабравка. Те се събраха около Петра – студенти по психология, с ясно съзнание, че искат не само да учат – Искат и да могат. В продължение на шест месеца участваха в практическо обучение по Мотивационно интервюиране.

Група Роза. Магистри по Психология от Великотърновския университет. Повечето бяха от Плевен. Тихи, скромни и много знаещи и можещи. Сами се организираха и участваха в шест месечно практическо обучение Психологично интервю. Поставиха основата на стабилни умения. Научиха се как да учат и как да създават нужните им умения. Научиха, че психологията може да е занаят, в който, те могат да бъдат Добри занаятчии.

И има още едно цвете в Петра, без което нищо нямаше да е такова каквото е!

ДЕТЕЛИНА ПУШКОВА!

Те е всичко, от което може да има нужда някой! Тя е вярна, крайна, подкрепяща, структурираща, всеотдайна до дъно. Изключителен професионалист: Психолог с чисти ръце! Изключителен приятел: Приятел с чиста душа!

Това са цветята на Петра, а аз!? Аз мога само да кажа:

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!

Дора Добрева