Умението да ме чуват!

Работилница за щастие

15, 16 и 17 март 2019 г.

Темата:

Умението да ме чуват!

Можем ли да бъдем сигурни, че посланията, които отпращаме с думи и жестове се разбират правилно от хората, с които общуваме?

Общуването изисква баланс между говорене и слушане. И някъде по житейския си път губим този баланс. Днес умението да общуваме, да се изразяваме, да водим дискусии и различни по стил разговори е силно пренебрегнато. Често ни се налага да разговаряме с хора, които харесваме и с хора, които не харесваме, хора с различни професии, възрасти и разбирания. Срещаме хора, които не разбираме или не сме съгласни с основни техни разбирания. И по различни причини се налага да разговаряме с тях. Днес ще направим различни упражнения, за да разберем как слушаме и как говорим. Всички сме чели правила за общуване, къде да гледаме, как да планираме да кажем нещо интересно, кога да кимаме и колко да се усмихваме. Как да накараме хората да ни слушат внимателно и да ни разбират?

Има разговори, които ни зареждат с енергия, които ни вдъхновяват или разговори, който изграждат дълбока връзка или такива, в които сме почувствали напълно разбрани. Ако се замислим дали ще намерим начин и причина поради, която всичките ни разговори да бъдат такива.

Мястото: ще гостуваме на мотел Сърница

https://www.facebook.com/groups/379592232132583/

Мотел „Сърница“ се намира в един от най-живописните градове в България – гр. Сърница, на брега на язовир Доспат, сред свежа зеленина и чист въздух. От стаите се разкрива панорамна гледка към язовир Доспат.

Необичайното: Ще танцуваме валс. А как се прави това, ще ни покажат истински танцьори.

Ако времето ни разреши ще напълним очи с красота от прекрасната Родопа планина.

Цената за двете нощувки, храна/включен и обяд в неделя/

+ и всички забавления е 130 лева