Тренинг „Дарът на благодарността!“

Благодарността е чувство, което ни прави щастливи!

Хората с благодарни сърца се наслаждават на повече позитивни емоции и по-висока жизнена енергия, на по-добри междуличностни отношения, по-лесно приемат и по-ефективно преодоляват трудностите в живота и умеят да даряват другите с щастие.

За нас това е едно от ключовите умения в стремежа ни да живеем по-пълноценно и по-щастливо.

Тренингът „Дарът на благодарността!“ е изключително практически насочен и включва шест основни упражнения, благодарение на които заедно ще усвоим по-добре умението да живеем с благодарно сърце.

Упражненията:

Упражнение 1: „Дихание на благодарност“. Упражнението ще ви помогне да неутрализирате стреса, негативните емоции, да се изпълвате със спокойствие и още нещо…

Упражнение 2: „Дневник на благодарността“. Щастието се състои от хиляди моменти, които често потъват под вълните на натовареното ежедневие. Благодарение на „Дневника на благодарността“ ще усвоите умението да забелязвате, оценявате и съхранявате стойностните моменти, които ви правят щастливи.

Упражнение 3: „Писмо на благодарност“. Най-голямата полза от упражнението е оценяването и подобряването на отношенията със значимите за нас хора.

Упражнение 4: „Изразявайте директно благодарността си!“. Благодарение на упражнението ще се научим как да даряваме щастие на другите и как да им показваме, че ги ценим и обичаме.

Упражнение 5: „Благодарността в трудни моменти“! Всеки от нас преживява трудни, дори критични моменти. Упражнението ще ни покаже как да използваме трудностите като възможност за израстване и развитие на нашите силни страни. Животът не е само цветя и рози, но във всеки от нас има огромна сила не само да надмогва трудностите, а и да израства благодарение на тях!

Упражнение 6: „Създавайте поводи за благодарност“. Целенасочено това е последното упражнение. Петте упражнения ще ни разкрият потенциала на благодарността да живеем по-щастливо, а последното упражнение ще ни мотивира да бъдем активни и да създаваме повече щастие за нас и за другите.

Накрая ще оставим време за „Въпроси и отговори“.

Благодарността е дар за на хората. Всеки, който иска да се научи как по-пълноценно да се възползва от този дар, е добре дошъл на тренинга!

Тренингът ще се проведе на 30.09.2013 г. в гр. Пловдив, на адрес ул. „Нешо Бончев“ – 3 , от 18’30 часа до 20’30 часа.

Такса за участие: 5 лева.

Телефонии за въпроси и записване:

0899 92 77 98 – Цветан Иванов, психолог

0898  504 177 – Дора Добрева, психолог

Написано от Цветан Иванов

https://www.shtastieto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=589:prakticheski-