Стая на загадките

Дора Добрева

Днес повече от всякога имаме нужда да изживяваме силни емоции и истински преживявания. Един безопасен начин да общуваме с приятели да предизвикваме своя интелект е играта стаята на тайните. Тази игра е един нестандартен начин да се забавляваме и да забравим за ежедневните си притеснения.

Стаята на загадките представлява място със специален декор, в който има скрити в определена последователност различни загадки. Играта най-често се игра от двама до шест, осем човка. Продължителността на играта е около час. През това време отборът, който се бори със загадката е заключен в стаята. Ако успее да разгадае загадките преди да изтичат 60 минути, отборът е победител. Важно е да се знае, че отборът се наблюдава с камери от организаторите на играта, при нужда подават подсказка и следи за безопасността на играчите. Участниците в отбора подписват декларация, че няма да разпространяват и разкриват тайните на загадката, за да бъде интересна и другите играчи.

Стаята на загадките поставят отбора в една различна от ежедневието ни ситуация и това я прави подходяща за малки и за големи, за приятели и за колеги, за семейства и роднини. В стаите със загадки най-малките състезатели, трябва да са навършили 12 години или да бъдат придружени от родителите си.

Пълното име на играта е : Real-life room escape game. Набира популярност през 2010 година и бързо става предпочитано забавление за широк кръг от хора, на различни възрасти и професии.

Загадките на Петра стартира играта на 1 март 2022 г с предизвикателството Асансьор на страха. Ще имате нужда от смелост, за да разкриете какво точно се е случило. Ще се докоснете до паранормалното, до психологически предизвикателства и ще надникнете зад врата на страха.

Ще избягаш ли от звука на страха или ще стигнеш до финала на загадката?

Психолог Дора Добрева