Спя до съпруг, а съм влюбена в друг!

Дора Добрева

logo_marica

Да срещнеш любимия и да го разпознаеш, да изградиш връзка и да обичаш този, който те обича… Нещо толкова човешко и обикновено, а така изплъзващо се и трудно достижимо. Често се случва млади хора да искат помощ, за да разкрият чувствата си пред човека, от който тръпнат от страх, страст и желания. Страховете идват от различни посоки: ‘Тя няма да ме хареса, защото е нещо много повече от мен“. „Той си има приятелка, а аз излизам с едно момче, което е много добро, и не мога да си представя да скъсам с него, а мислите ми по другия не ми излизат от главата, сигурно съм много лош човек…“. Неумението да се общува, липсата на самочувствие и преувеличаването на значимостта на другия са чести трудности за изграждане на хубава интимна връзка.

Чувства до задушаване

Тя е на 24 години, студентка. От две години има връзка с чудесен младеж. Според нея, той е добър и внимателен, но не е щастлива с него. Той често й заявява безпределната си любов, която е малко задушаваща и натоварваща. Казва й, че без нея животът му не би имал смисъл, а тя го разбира буквално… Докато преди няколко седмици се случва нещо, което я разтърсва. Тя си признава, че е влюбена в друг и това буквално я извахща от равновесие…

Обичам го, но той не знае

21-годишно момиче е влюбено до болка, ала няма никакво намерение да споделя чувствата си с мъжа, обсебил мислите. Контактува с него служебно и си внушава, че това стига. Когато той я погледне, като се усмихне или я пита нещо, тя се разтапя. Преживява цялата си любовна драма като монолог в главата си. Когато не го срещне по коридорите на фирмата, става раздразнителна и злобна. Ако той случайно я похвали за нещо, тя се изстрелва в орбитата на своето въображаемо щастие. А мъжът си няма и идея за емоционалната буря, която предизвиква всеки негов жест или дума. И така докога ….

Девойката и принцът в нета

Девойка на 18 ми сподели как се привързала към момче, с което общува в мрежата. Тя беше изградила цял свят около представата си за непознатия. Пишели си по цяла нощ. тя му споделяла и най-съкровените си мисли и мечти, а той отговарял със същото. Докато един ден решила да замине за града, от който е момчето, и най-накрая да се видят на живо. Но момчето не дошло на срещата, а след това прекратило всички контакти с нея. Тя бе сломена и твърдо решена, че повече няма да сподели чувствата си с другия човек. Беше абсолютно убедена, че никога вече няма да срещне мъж, в който да си позволи да се влюби.

Дългият вечерен душ

30 годишна жена споделя, как всяка вечер удължава вечерния душ с надеждата, че съпругът е заспал. Майка на 10-годишно момиче и 5-годишно момче трудно намира време за почивка. Сексът идва в повече. Мръщи се, когато той говори колко много я желае. Напоследък спи лошо, буди се уморена и дългият ден започва. Гледа на секса като на още една задача, която я натоварва, и се чуди как да я отклони. А истината, която не иска да признае пред себе си, е проста: тя тайно е влюбена в друг. И знае, че никога няма да има кураж да го сподели със съпруга си. И в името на семейството търпи. Извинения има много -работа, умора, готвене, децата… А за истината няма място.

=Пример за интимност=

Родителите не си дават сметка че, техните отношения са първият пример за интимност, който децата им ще следват. Начинът, по който се справят с трудности в живота, по който вземат решения, по който се отнасят един към друг в интимен план, изгражда представата на децата им за живота. Мъдрецът е казал: „Не може къртицата да възпита орел. Не може неграмотният да те научи да четеш. Не може нещастният да те научи как да бъдеш щастлив!”. Ако искате децата ви да бъдат щастливи, покажете как това се случва с вас.