След развода: Секс с бившата – мисия възможна

Дора Добрева

logo_marica

Историята често започва истински след края. Голяма любов, няколко години красива връзка и сватба. Ражда се дете, след пет години още едно. Живот като в приказка. Той я обича, тя го боготвори и така чак до развода. Дори не си спомнят каква точно е причината, а само обидата, вината и озлоблението. Дела, родителски права, жалби, ограничителна заповед. Нови приятели, връзки и неуспешни опити да продължат един без един друг. Минават няколко години и емоциите утихват. Понякога около децата се прокрадват тихи нормални разговори, отново започват плахо да споделят. В разгара на лятото бившият съпруг решава да заведе всички на море. Наемат удобен апартамент. Той оставя тя да разпредели кой къде ще спи, но истината е, че има силно желание да бъде отново със съпругата си. Споделя с нея желанията, но тя отхвърля идеята. Една сутрин сама влиза в леглото му. И историята започва.

Почивката се превръща в романтично завръщане един към друг. Закусват, играят с децата си, отдават се на приятни разговори всяка вечер, романтични разходки. Отпуската свършва и те се връщат у дома. Всеки се прибира в своята къща и носи аромата на другия отново в сърцето си. Но реалността ги настига. Те са разведени и са си причинили толкова много негативни спомени, че им е трудно да си представят как ще бъдат отново заедно. И започват тайни срещи. Тя лъже родителите си. той бяга от работа. Вълшебни следобеди, самотни нощи. Абсурдна ситуация. Те са тайни любовници, имат две деца и искат да са заедно, а не смеят.

Влюбих се в по-малката сестра 

Нещата често излизат извън контрол и поемат по неочаквана за нас посока. Кратка връзка, бременност и брак. Ражда се момченце. Успяват да са семейство само четири години. Следва развод с екстри, дела, заплахи, забрани, обжалвания и скандали както си му е редът. По време на развода той се сближава с по-малката сестра на вече бившата си съпруга. Сътворяват чудеса. Влюбват се и двамата. Тайна връзка, много страст, любов, красиви преживявания под похлупака на пълната тайна. Та кой би подкрепил подобно престъпление. Тя в обятията на бившия съпруг на сестра, в прегръдките на бащата на нейния племенник. Месеците на огнена, тайна любов стават няколко години. Чувствата стават все по-силни, а страстта по-пламенна.

В тихите следобеди започват да се прокрадват разговори за общо бъдеще. Дават си сметка, че няма да е лесно. Мислят си, че чувствата им са толкова силни, че ще се справят, но грешат. В момента, в който момичето съобщава на родителите си кой е обектът на нейните чувства, реакцията е мигновена и толкова силна, че няма и миг колебание. Това няма да стане. Следват разговори, забрани, обещания. Продължават да се виждат още малко тайно, но вече нищо не е същото. Той я моли да заминат някъде и да продължат да бъдат заедно, но тя ме може да пренебрегне цялото си семейство и се подчинява. Те са сестри – ще се оправят, той да му мисли… Разделят се. Той е тъжен и самотен, тя се грижи за неговото дете, родено от сестра й.

Любимата ми бивша съпруга

Развеждат се, защото той осъзнава, че не може да я направи щастлива. Нарича я любимата ми бивша съпруга. Често обядват заедно и си споделят вълненията около новите си връзки, правят планове за живота на детето. Той помага да си стъпи финансово на краката, като три години след раздялата им осигурява същия стандарт на живот. Помага да завърши образованието си, да се реализира като специалист. Имат си празници, които посрещат заедно. Тя се допитва до него за важните решения в живота си, той споделя плановете си. Понякога пътуват и разглеждат интересни места, смятат, че като показват такива отношения на дъщеря си я подготвят за живота. Всеки може да направи труден избор и те искат да научат детето си, че човек може да запази човешки отношения винаги, независимо как изглежда това в очите на другите. Щом не са щастливи заедно, може да се разделят, но на никого не е полезно и нужно да се озлобяват един към друг и от най-близки хора да се превърнат във врагове.

Заздравели рани

Това, което се случва в живота ни, е важно, но много по-важно е какво значение ще му отдадем. Ако преживяваме развода като война, то всички ще сме жертви, ще сме ранени и ще страдаме. Ако приемаме раздялата като възможност за друга посока, ще можем да запазим човешкото отношение. Да съхраним достойнството както в партньора ни, така и в самите нас. Това е сигурен начин да не нараним децата си. Така имаме възможност да запазим добри отношения с човек, който дори само заради децата ни ще бъде част от нашия живот. Това е начин една раздяла да не се превърне във война, а това значи, че няма да има и жертви. А раните, без които не може, ще са по-повърхностни и ще заздравеят по-бързо.