Рожден ден

Лесно е да говорим за положително мислене когато се чувстваме добре.

Още едно семейство остана без работа и без доходи. За всичко е ясно, че им предстоят трудни дни. Наближава рожденият ден на седем годишната им дъщеря. Те не се чудят от къде да вземат пари на заем, а се опитват да измислят как да посрещнат празника по най-добрия начин, без нужните средства. Потърсихме идей в разични форуми и ето какво се случи.

Най-важното за детския рожден ден се оказа :

 • Детето да се чувства много обичано и от мама и от татко.
 • Този ден да бъде специален от изгрева до залеза.
 • Мама и татко да бъдат спокойни, обичащи, вярващи в живота.

Денят: Измислете сценария за целия ден.

 • Събудете детето с красива песничка.
 • Покажете на детето залеза.
 • Покажете облаче, което го поздравява за рождения ден.
 • Украсете къщата с изработени от вас красоти.

Самия празник:

 • Тортата
 1. Направете я сама.
 2. Направете я с детето.
 3. Превърнете правенето на тортата в част от празника и я украсете с другите деца
 • Почерпката
 1. Детски сандвичи с усмивки или други фигури по тях. Франзели, масло, лютеница, кисели краставички, сирене и имате достатъчно цветове за рисуване.
 2. Изпукани в къщи пуканки.
 3. Домашни захарни петлета / Карамелизира се захар, както за крем карамел, измивате употребявани капачки от буркани и на лъскавата страна поставяте няколко орехчета. Клечка за зъби, която да излиза малко от капачката. Всичко това заливате с карамелизираната захар и готово. Когато изстинат леко огъвате капачката и в ръката ви има чудесна захарна близалка. Направете ги малки, за да не прекаляват децата със захарта.
 4. Разтворимите сокове са с различни цветове и това прави масата по детски пъстра.
 • Игрите: Това е най-важната част от целия рожден ден. За да се справите с тази задача освободете се от всички други мисли и ангажименти и се отдайте на измисляне на най- готините игри, подходящи за вашето дете. Ето идеите които събрахме за вас.
 1. Музикална игра със столчета. Децата танцуват и когато спре музиката трябва да седнат, едното остава без стол. Отпадналото дете от тази игра може да помага за следващата игра.
 2. Измислете викторина с въпроси, които да са съобразени с възрастта, а за награда осигурете близалки, дъвки балони и др.
 3. Осигурете цветни хартии от които децата да си изработят сами домино и после да танцуват.
 4. Осигурете цветни хартии от които децата да изработят звездички или сърце с надпис: Аз обичам …… името на детето рожденик.
 5. Поставете децата в кръг, пускайте музика и едно от децата да танцува в средата. Всички да се опитват да имитират детето в средата и най-добре имитиращият получава правото на следващата песен то да е в средата.
 6. Подгответе музикалната програма.