Психологичната услуга е като любовта.

Психологичната услуга се променя със скоростта, с която с променя всичко около нас. Новата роля на психолога сякаш е по-близка до житейски консултант.

Психологичната услуга  е като любовта, приемаш човека такъв, какъвто е. Приемаш информацията, която е готов да ти даде  и го мотивираш да извади на повърхността най-доброто от себе си. Не променяш, не разследваш, не търсиш вина. Опознаваш и после помагаш, учиш, разсъждавате заедно за важните неща, подреждате приоритети, аранжирате ценности, откривате забравени мечти и копнежи. Живота ни се движи с огромна скорост, прилитаме от орбита в орбита.

Технологиите улесняват живота ни, но ни правят много самотни. Нямаме време да играем с децата, нямаме време да вечеряме заедно, нямаме време да празнуваме празници, нямам е време да се научим да приемаме и да даваме обич. Нямаме време… и така отваряме язви в душите си и търсим утеха при психолози.

При мен дойде един 33 годишен мъж и каза: „Самотен съм, помогни ми!“, 21 годишно момче, разделило се с приятелката си ми каза: “ Аз не съм близък с майка си, а с баща си почти не разговарям, помогни ми да се справя с болката в душата си и да разбера как успях да загубя момиче, което толкова много обичам!“ 35 годишна разведена жена не може да се справи с двете си момчета след развода, помоли ме да й помогна. 70 годишен мъж с двама сина и 5 внука, беше се изгубил и търсеше себе си, помоли да го науча отново да се радва на живота.
Жена на 30 години имаше колекция от неподходящи връзки, а мечтаеше за семейство и деца, помоли ме да й помогна да  промени това. Едно 15 годишно момиче дойде и ме помоли да помогна на майка й да си намери приятел, защото след смъртта на баща й преди 10 години майката е много тъжна. Тези примери могат да продължат безкрайно.

Когато всички тези ситуации не се разрешат успешно съществува възможност тези клиенти да преминат групата на психологичните проблеми.

От скоро идва една 40 годишна жена с тревожно разстройство от 21 години, 30 годишен мъж е на хапчета от 12 години, 35 годишна жена е с паническо разтройство от години, умира всеки ден поне по веднъж, 60 годишна жена толкова дълго е мълчала, че споделя, че понякога не и се подчиняват мускулите, за да изкаже някоя дума. Жена с две момчета и съпруг прави опит за самоубийство, защото се смята за не достатъчно добра майка. 31 годишен идва с молба да спася живота му, защото е като учебник по психо-соматика и т.н.

На съвременният психолог в България, /където не е много ясно кога е психолог, консултант или терапевт/ се налага да дава бързи резултати, не дава съвети, не дава поведенчески модели, не разследва, не търси вина, приема, разбира и мотивира клиентът да извади най-доброто от себе за свое добро. Психологичната услуга е като любовта.