Препечени филийки!

Когато бях дете, майка ми обичаше да приготвя за вечеря храна, която обикновено се яде за закуска. Правеше го често и тогава и сега. Една от вечерите, в която тя беше приготвила закуска вместо вечеря, след дълъг и изморителен ден на работа, аз ще помня винаги.

През тази вечер, майка ми постави чиния с яйца, наденички и изключително изгорени препечени филийки пред баща ми. Спомням си, че чаках някой да отбележи това!

И все пак баща ми се протегна за филийка, усмихна се на майка ми и ме попита какво съм правил в училище днес. Не си спомням какво му отвърнах, но си спомням, че го гледах как размазва масло и конфитюр върху филийката и изяжда всичко, до последната троха!
Когато ставах от масата същата вечер си спомням, че чух майка ми да се извинява на баща ми за това, че е изгорила филийките. Никога няма да забравя какво й каза той:

“Скъпа, аз обичам изгорели препечени филийки!”

По-късно вечерта отидох при баща ми, за да си взема целувка за лека нощ и го попитах дали наистина обича изгорели препечени филийки. Той ме прегърна през раменете и ми каза:

“Днес майка ти е преживяла тежък ден на работа и е много изморена. Нищо няма да ни стане ако веднъж хапнем малко поизгорели препечени филийки. И освен това те са полезни за стомаха!”

Животът е пълен с несъвършени неща… и несъвършени хора. Аз не съм най-добрият в почти нищо и забравям рождени дни и годишнини, точно както всички останали. Но това, което съм научил през годините е, че да се научим да приемаме всяка грешка или провал на другите и да избираме да отпразнуваме всяко тяхно различие е едно от най-важните неща за създаването на здрави, градивни и трайни отношения!

Това се отнася за абсолютно всяка връзка! В действителност разбирането е в основата на всички видове отношения, били те съпруг-съпруга, родител-дете или приятелство!
Не оставяйте ключа към Вашето щастие в нечий друг джоб. Дръжте го в своя собствен