Почина болна от анорексия перничанка

28-годишна жена от Перник изгуби битката с анорексията. Когато починала, болната жена тежала само 20 килограма. Нейни приятели разказват, че анорексичката била закарана в болница малко преди смъртта си в много тежко състояние. Там тя изпаднала в кома и след няколко дни починала.
Историята й е идентична с почти всички болни от анорексия. Жената била леко пълна и решила да направи строга диета. След като отслабнала в нормалните си граници, жената не спряла и продължила да гладува, като така постепенно развила анорексия. Приятели разказват, че едва я познали преди няколко месеца когато се видели случайно. От слабост жената едва се придвижвала.
Анорексията е психическо заболяване, което дава много жертви по целия свят. Болните виждат в огледалото различен образ от реалния. Те непрекъснато си мислят, че с наднормено тегло, а всъщност са измършавели до неузнаваемост. Лечение на анорексията все още не съществува. Всичко зависи от волята и силата на самите болни. Много често изходът от болестта е летален.
Автор: Божидар Николов