Поощрения и ограничения

Работилница за родители

темата:    Поощрения и ограничения

На 16.11.2019г.  от 13,30 до 18,00 ще се проведе ,,Работилница за родители“ в гр. София.

Ще надградим своите знания и умения, за да сме още по-добри родители.

По въпроса за възпитанието на детето са изписани множество материали . В кабинета си честно чуваме; На теория звучи добре, но на практика, не е точно така..?!.

Защо не е точно така, какво е различното? – Всичко е различно.

Всяка една човешка личност е индивидуалност.

Всяко дете е различно. Всеки родител е различен. Различни са житейските ситуации. Различни са начините по които възприемаме себе си и начините по които предаваме опита и знанията си. Но въпросите, които изникват са еднакви;

Добър родител ли съм? Справям ли се? Достатъчно ли е? Допускам ли грешки? Защо не ме чува? Защо се налага да повтарям едно и също?

…Искам да го науча да се пази, да не пострада, да е добър човек… Успявам ли? И още много подобни въпроси, които ни съпътстват като родители, без значение възрастта на детето.

Всеки от нас го прави по най-добрия начин, на който е способен или на който е научен от неговите родители, а те от своите.

Има ли рецепта, за добър родител? Няма.

Родителят  придружава детето си по пътя в откриването на света и другите и най-вече Родителят е ПОДКРЕПА, то да намери своето място в света на възрастните, като носи отговорност за изборите си. От всички тези наши отговорности, които поемаме като родители, ние формираме система от поощрения и ограничения. Тази система от награди и наказания е основата на родителското колебание, породено от трудността за съчетание, която е в отговор на предизвикателството; Да научим! Да предпазим! Да защитим!

Как го правим?

Кога, за какво и как наказваме? 

Колко поощряваме? С какво и колко често награждаваме?

Как изграждаме родителския авторитет? Поставяме ли здрави граници, чрез които да определим правилата и създадем основата на здравата личност, която да е самостоятелна и независима? Колко често казваме ,,НЕ“? Как го казваме? Как ни чуват? Как ни възприемат?

Заедно ще потърсим отговорите, ще почувстваме кое е ,,нашето важно“, за да намерим собствената си формула, по която ни е възможно да го приложим в отношенията си.

Независимо на каква възраст са децата ни, те остават с надеждата, че ще намерят ПОДКРЕПА!

А ние, че сме направили най-доброто, на което сме способни.

За въпроси и записване на тел. 0888144877 и 0898699514 

Консултативен център ,,Светът е шарен“