Ориенталският танц- посланикът на женствеността

Дора Добрева

Деси Георгиева

Ориенталският танц е един от най- древните танци със своя собствена история, като няма точни данни за произхода му.  Нарича се още Raks Sharki, преведено от арабски RAKS озн. танц, а Sharki означава Ориент. В древността този танц е бил тайнствен ритуал, мистичния език, чрез който хората са почитали Богинята-майка. Целта била да се слеят с природата, чрез плавни движения на ханша, бедрата, ръцете и цялото тяло, които наподобяват различни животни!!

Защо да танцуваме?-
Ориенталският танц събужда позаспалата ни женственост, кара ни да се чувстваме красиви и желани! Стимулира женската ни енергия, тъй като повечето движения са съсредоточени в областта на ханша, таза  и бедрата и отключва енергийните, които са пряко свързани с износването на бебето и раждането!
Променя се излъчването и осанката на жената. Тя се движи изправена, като пантера- грациозно и елегантно! Извайва се цялото тяло, стяга се корема, оформят се бедрата и виновникът – скулптор е ориенталският танц!
Друга полза от този неповторим танц е стягaнето на тазовото дъно. Това прави жената по- умела любовница, което в комбинация с женственото й излъчване, придава съвсем нов облик на сексуалния й живот.  Можете без проблем да покажете на мъжа си какво сте научили в залата.
Освен физически, настъпват много духовни промени, докато танцуваме. Умът ни се освобождава от напрежението и стресът, отдаваме изцяло на танца, съсредоточени върху отделните движения. Отърсваме се от проблемите, сякаш се вслушваме във вътрешния си глас , наслаждаваме на истинска антистрес терапия!
Няма как да се научим да танцуваме с една тренировка! Нужни са желание, отдаденост и страст!
Ориенталският танц е лишен от ограничения и предразсъдъци. Той е създаден за всички, които искат да го приемат и да му се насладят! Няма ограничения за пол, възраст , етническа принадлежност или тегло, просто протегнете ръце и му се отдайте. Дори не трябва да си носите обувки, танцува се с боси крака, така  ще се чувствате по-близо до земята и ще усещате стабилност. Единствено трябва да си вземете усмивките. Танца ще ви помогне  да оставите проблемите, защото в залата започва часът по женственост и красота!
Ориенталските танци ни учат да обичаме себе си и телата си, да изразяваме емоциите си и най- вече – да се радваме, че сме жени. Започнете ли веднъж, няма как да се откажете от ориенталския танц. Той действа като магнит. Аз го търсих, намерих го и се влюбих в него….,или май той ме намери.

Най-трудното нещо, с което трябва да се справите е да намерите пътя към залата, останалото е лесно.

Деси Георгиева

0895029848,
0879923022