Нещата, които не се осмеляваме да кажем

 

Създаването и изграждането не една връзка е сложен процес. Нуждаем се от много умения, за да се справим с това предизвикателство. Да споделяме себе си е едно от най-важните умения. Често това споделяне е затруднено от неискреност по различни теми. Тук се намесва възпитанието, ценностната система, навици и други. Ето някои примери. Младите мъже често не се осмеляват да кажат:

Нещата, които ми говориш, често ми са скучни и аз не те слушам внимателно.

Твоите приятелки често ме карат да се чувствам глупаво, неразбран или сякаш съм от друга планета. Не разбирам поведението й и това ме ката да се чувствам странно. Често, когато е с нас се чувствам сякаш съм на изпит и е нужно да пазя името на всички мъже на земята.

Много ми се иска да кажа „Обичам те„, но се страхувам да не избързам и да разваля магията между нас.

Иска ми се понякога да чувам, че съм красив, че се обличам с вкус, че правя нещата добре. Колкото и уверен да изглеждам, похвалата и признанието, че се справям ми е нужно.

Аз като всеки млад мъж ценя женската красота и съм готов да й любувам. Това не означава, че с лекота ще захвърля отношенията си с Теб, заради красива жена минаваща на близо. От друга старана не могат да не я забележа.

Аз съм млад, привлекателен и чаровен мъж. Най-естественото нещо е да бъда харесван и от други млади жени. Още по-естествено е, че това много ми харесва. Най-доброто нещо, което може Ти да направиш е да се радваш, че това е така.

Обичам да споделям с приятелите си неща от нашата връзка, които смятам за забавни и често не си давам сметка как Ти ще се почустваш от това.

В същото време не ми харесва ти да правиш това с твоите приятелки.

Затрудненията при създаване и запазване на интимни връзки могат да дойдат от различни посоки:

  • Твърде големи или неясни очаквания.
  • Лошо самопознаване.
  • Недостатъчни социални умения.
  • Страхове.
  • Липса на опит в общуването с другия пол.
  • Лош предишен опит.

Най-доброто, което можем да направим, е да не се отказваме да търсим подходящ човек, с който да споделим себе си.

Дора Добрева