Неврофийдбек

Неврофийдбек или биофийдбек буквално означава обратна връзка. Методът  е сравнително нов. От скоро става достъпен и широко приложим. Той е  сто процента безопасен и неинвазивен. Показва как всъщност работи мозъка, базиран е на ЕЕГ изследване.

Чрез модерната апаратура на фирма Елмико, се прави количествен анализ на генерираните вълни в мозъка и клиента в реално време вижда качеството на работата на своя мозък.

Мозъка на човека генерира вълни с определена честота и напрежение всяка  секунда. За да бъде човек здрав, внимателен, спокоен, концентриран, уравновесен и да има спокоен сън тези вълни трябва да са правилно процентно разпределени.

Чрез тренинги клиента се стреми да достигне неврофизиологично състояние, в което да е едновременно внимателен, концентриран и спокоен. По този начин се подобрява работата на мозъка и дава възможност за пълноценен живот.  

Метода дава много добър резултат при хора с различни затруднения или проблеми.

Изключително подходящ е за хора с повишена тревожност, паническо разстройство, тикови и други разстройства. Приложим е при всички видове автоимунни заболявания. Подходящ за работещи под голямо напрежение и стрес. Може да има добър резултата при различни зависимости, депресия, нарушения на съня. Има доказателства за преодоляване на репродуктивни проблеми. Влияе положително при нарушения на вниманието и концентрацията.

Голяма част от болестите са психосоматични. Неврофитбек  дава възможност да се погрижим адекватно за психиката си. Когато сме в баланс имаме по-голям възможност да се справим с повечето здравословни проблеми или да ги избегне.

Тренингите с биофийдбек са напълно безопасни, защото няма намеса в работата на мозъка, а се провежда тренировка, с цел да се постигне спокойствие и саморегулация. Чрез игра се учи мозъка да е спокоен, концентриран и внимателен. След няколко тренинга в кабинета, мозъкът започва да прилага наученото и извън кабинета. Създава се устойчива способност за саморегулация и преодоляване на различни нежелани симптоми. Веднъж наученото по време на тренингите остава като трайна способност на човек за в бъдеще.

 Мирослав Николов