Настолните игри

Настолните игри са много полезни и дори необходими в нашета реалност, в която се налага днес всички да живеем.

Te съществуват от дълбока древност, а днес са по-важни и необходими от всякога. На пръв поглед изглежда, че настолната е игра е обикновено забавление, но всъщност е много повече.

Днес живеем в нетипично време. Пандемията се отрази на живота на всеки от нас. Липса на сигурност. Работа от вкъщи, учене онлайн. Ограничени пътувания, забранени събирания. Дълги часове пред мониторите. Настолните игри са възможност за забавление, за общуване и разнообразие. Те развиват мисленето и цялата личността. Да играем настолни игри със семейството си е приятно, забавно и ние сме заедно, нещо от  което всички днес имаме нужда повече от когато и да било. През играта учим децата и себе си да бъдем по-добри, да сме коректни и толерантни и в същото време да се стремим към по-добра игра и към победа. Малките деца могат да научават цветове, букви, числа, думи, да се учат следват правила. Настолните игри учат на комбинативност, развиват концентрация и ловкост. Планираме и решаваме казуси. Учим се как да печелим и как да се справяме със загуби – все полезни умения. Учим се да вземаме решения и да мислим, да общуваме и просто да бъдем себе си. Във всички случай трупаме умения и знания в разнообразни области от живота. Настолните игри развиват когнитивни и социални умения важни за всеки човек.

Настолните игри създават преживявания, които в днешната реалност са от голямо значение. Те създават разнообразие и забавления. Дават ни възможност да сме по-близки с децата или приятелите ни. Всичко това може да ни предпази от повишената тревожност и да ни помагат да се справяме по-успешно с напрежението, което ни заобикаля.

Най – добре е да пробвате, изберете си игра, съберете се с близки и пробвайте. Може да намерите много игри, професионално отношение и отстъпка специално за мен и приятелите ми  в Супер Играчки БГ – Онлайн Магазин

» Открийте магията на съвременните настролни игри: Напишете DOBREVA10 за 10% отстъпка при поръчка от SuperIgrachki.bg

Психолог Дора Добрева