Коледа във Феникс

Коледните празници са важна част от Българските семейни традиции. Тази година на мен се падна голямата чест да бъда на Коледа в къща Феникс. Бъдни вечер е първата кадена вечер.

Всички знаем, че Бъдни вечер събира заедно най-близките хора, сплотени от обич и желание за честити дни в бъдното. Нашето голяма семейство сме обединени от желанието за един по-добър и здрав живот, без употреба на вещества, без да бъдем под властта на хазарта, компютърната зависимост или застрашени от нездравите отношения с храната и тялото си. Обединени сме от вярата, че можем и че ще се справим. Всеки от нас е готов да помогне на другия и да получи помощ, когато това е необходимо. Очаква ни един хубав, топъл, семеен празник с близки хора, с които споделяме най-трудните мигове от своя живот.

Тази вечер е много различна от всички други празници, носи в себе си богати и стари български традиции. Самите обреди водят до размисъл за доброто на дома и семейството, за уважението и вниманието. Както във всеки дом, така и в нашата къща Феникс ще цари суетене свързано с подготовката на вечерта, която изисква специални приготовления празничната трапеза.

В Коледната нощ ние заедно ще спазим коледната традиция и ще си пожелаем да сме по-добри, да сме по-човечни и по- успешни.

Благодарна съм на всички момичета и момчета, които идваха и си отиваха от нашата къща Феникс, но всеки от тях оставяше частичка от себе си и отнасяше къшче от голямата топлина на къща Феникс. Благодарна съм, че имам възможност да бъда част от битката и от победите на всеки, които минава през прага на Феникс.

На всички пожелавам от сърце новата година да е мирна, да сме здрави, да ни е радостно в душите и подредено във главите. А в раницата на гърба да носим подаръци като свобода, мечти, успехи, време за хубави неща. Светла Коледа и успешна Нова 2016 година.

Дора Добрева