Какво искам да кажа на учителите?

Хм, всеки учител си е различен и във всеки час е различно, не само заради учителите, защото са различни, а и заради самите нас ( учениците ). Всеки от нас е винаги в различна атмосфера, защото в един час си говорим с даден учител не само за уроците, а и за много други неща, които ни интересуват. В други е прекалено скучно, защото учителя обръща вниманието си само върху материала. Въпреки че винаги, когато попитаме нещо, учителите ще ни отговорят и ще ни помогнат. На мен лично ми харесва да идвам на училище. Идва ми се на училище не само, защото с всяка година научавам по нещо ново, а и защото учителите са много добри, грижовни за нас и дори и да не ни се учи те ни дават възможност да си поправим грешките, когато не сме идвали на училище и да си изкараме по – хубави оценки … А това дали ще се възползваме от тази възможност или не си зависи само от учениците, защото на някои не им пука дали ще имат 2 , 3 , 4 или т.н. Може би такива деца са научени по такъв начин от родителите им, макар че като сме на училище, учителите са ни като родители !

Мисля че е тъпо да няма атмосфера в междучасията, когато всички са изморени и именно от една част и затова не ми се идва, всеки мисли за себе си, трудно може да се разговаря с децата те винаги казват само : ( – Здравей ! ; – Как си ?! ) никои не се интересува от другарчетата си точно затова се чувствам подтисната от време на време.

Ооох, а и честно да кажа има и много скучни учители…няма да казвам точно кои, но наистина, когато вляза в часа им и ми е доста тъпо имам чувството, че се намирам в затвор, но знам че трябва да седя там все пак се намирам в училище, а не у дома. Знаете ли какво чувствам в онзи момент ?

Не сам нещастна или ядосана, не съм нито добре, нито зле. Не чувствам нищо, което понякога е чудесно !

Обичам някой да ме мотивира да уча. Именно това го правят не само родителите или учителите, не съм доволна само че, когато завършим няма екскурзии и това изобщо не ми харесва бих искала да се забавляваме всички заедно … а и приятелите ми, казват ми, че е хубаво да се учи, защото то си остава за мен и като порасна ще съм по – щастлива, да не съм една от онези деца, които не се интересуват от образованието си. Също така искам да кажа, че в учителите няма нищо лошо, защото и те са хора и на тях им е трудно да се поставят на наше място, макар че са минали по – нашия път, но на днешно време децата са коренно различни.

Харесват ми извънкласните дейности, те ми помагат да науча много за живота. Честно казано училището е прекрасно, защото ние го правим такова.

Знам, че когато завършим вече всичко ще ни липсва много, ще искаме да се върнем, а няма да можем и точно затова се опитвам да изживея всеки един момент в училище, който ще ми остане спомен за цял живот!

Единственото нещо, което искам да кажа на учителите е да не се предават и да продължават напред, защото те сами са стигнали до тук и не трябва лошите ученици да им сриват нервите. Мисля, че те ни обичат и че ние сме втория им дом !!!

Антония Дойкова ; 9б клас