Защо е добре да се играе в Ескейп стаята „Асансьор на страха“

Дора Добрева

Все по лесно си признаваме, че е трудно да се откачим екраните. Учим, работим, общуваме онлайн. Много от тези неща са полезни и ни помагат да функционираме по-икономично,  спестяват ни различни ресурси като време, средства и др, но като всяко нещо си има и добрите и не толкова добрите последствия. Колко часа прекарваме пред екрана на телефона, компютъра или телевизора? Май доста повече от не вредните два часа на ден, нали? Целия този онлайн живот е много интензивен, върху нас се изсипва огромен поток от информация и стимулиране на сетивата ни, това разбира се си има своята цена. Нарушения на когнитивните функции, повишени нива на стрес и тревожност, пропускане на възможност да се усвоят реални умения и да се натрупат спомени от реални преживявания.  Ние не можем или по скоро не е нужно да се лишаваме от всички удобства на онлайн живота,  но е добре всеки да намери своя начин за почивка от дигиталното натоварване.

Една прекрасна, безопасна и интересна възможност за такава почивка от дигитално натоварване са Ескейп стаяите.

Ескейп стаята „Асансьор на страха“ дава възможност за едно истинско преживяване с истински реални съотборници. За да се решат загадките и да се открие истината за случилото се е нужно съотборниците да общуват, да обсъждат идеите си за следващата стъпка от играта. По време на играта участниците ще изпитата истински чувства и емоции, както и удовлетворение от всяка решена загадка.

Загадката „Асансьор на страха“ е реална игра подходяща за хора от 10 до 90 години. Както за семейства, така и за колеги и приятели. Осигурена е стая за почерпка при заявено желание за това.

Екипа на Загадките на Петра се отнася с внимание и уважение към всеки, който ни се е доверил и посети Ескейп стаята „Асансьор на страха“

 Психолог Дора Добрева