Дора Добрева

  • тел.: +359 888144877      Учи се от всички – това е Мъдростта.

Имай власт над себе си – това е Силата.
Искай това, което имаш – това е Богатството.

Рави Шапиро

Контакти

  • e-mail: marchone@abv.bg
  • тел.: +359 888 144 877
  • тел.: +359 898 504 177

Образование

  • Магистър – Консултативна психология

Дора Добрева –  консултативен психолог – бакалавър по специалност “Психология и магистър по консултативна психология” от ПУ “Паисий Хилендарски”. Работя с хора с различни затруднения в поведението и адаптацията, тревожни разстройства, панически разстройства, ниска самооценка, затруднения в социалната адаптация, зловредни навици, пристрастеност, хранителни разстройства и др. Целта ми е всеки да получи подходяща по форма и скорост подкрепа, за да се справя успешно с предизвикателствата на всеки следващ ден.

Приемам себе си като търсач на човеци. Помагам на хората да намерят себе си, да се опознаят, да се харесват и да се обичат. Вярвам, че това е един добър начин за спокоен и удовлетворен живот. Обучавам се в школа по позитивна психотерапия и в школа по когнитивно поведенческа терапия. Обичам да обичам, обичам да се катеря по планината и да слизам в дълбоки пещери. Тази година тренирах бокс, влюбена съм в народните танци, от скоро яздя. Обичам да готвя и да плета. Харесвам червеното вино и четенето на книги. Обичам да се забавлявам и трудно се лишавам от малките благинки в ежедневието, но от всичко най-много обичам прекрасните си внучки.

Вярвам, че светът не е нито лош, нито добър, той само отразява вътрешния свят на човека. Затова полагам много усилия и професионализъм, за да може всеки прекрачил прага на моя кабинет да подреди своя свят така, че той да е доволен.

Родена съм 1970 година. В град Харманли, живея и обичам град Пловдив. Работя като психолог на свободна практика. Провеждам както индивидуални, така и групови консултации. В терапевтичният процес използвам основно когнитивно поведенческа терапия, като към нея прилагам идеи, техники и методи от други терапевтични практики.