Десетте ключа за постигане на щастие

1. ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО
– В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща;- Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща;- Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт – внимавай;
– Ако ти отговори с радост и задоволство – решението е правилно.
2. ЖИВЕЙ НА МИГА – Единственото, което наистина имаш, е настоящият миг;- И миналото, и бъдещето са извън твоята власт;- Насочи вниманието си към своето СЕГА, усети го с цялата му пълнота. Мигът е такъв, какъвто е. Винаги, когато се противопоставяш на мига, ти се противопоставяш на цялата Вселена;
3. ПОДАРИ СИ ТИШИНА – Помълчи и послушай вътрешния си глас;
– Вместо да се луташ в умуване, довери се на интуицията си. Ти си най-важният в този свят – подари си време и тишина, за да чуеш себе си.
4. НЕ РОБУВАЙ НА ДРУГИТЕ – Отърси се от потребността да получаваш одобрението на другите;- Ти не зависиш от ничие одобрение.
5. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР – Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят; променя се твоето отношение към тях.
6. СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО – Ти мразиш или да обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си;
– Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок;
– Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си. Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб
7. НЕ СЪДИ – Отърви се от вроденото си желание да съдиш другите за това, че са различни от теб. Приемай ги такива, каквито са, и ще се изненадаш от самия себе си, защото ще се почувстваш олекнал, освободен, извисен и просветлен.
8. ТИ СИ ХРАМ – Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.
9. НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ – Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен.
10.  НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ – Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен.