Вълшебството

Предизвикателството

Добър вечер. През първите дни на новата 2019 година се чувствам засипана от предложения и предизвикателства как да сваля излишните килограми, как да започна да тренирам ефективно, как да се храня здравословно, как да откажа цигарите, да намля пиенето или още около  100 000 предизвикателства.
Замислих се и като създател на една хубава Работилница за щастие, реших да ви предизвикам да бъдем по-щастливи. Преди повече от година една много важна за мен жена ми подари книга, като ми каза, че е променила живота й и ми я подарява, за да помогна на хора, които искат да променят живота си. Книгата се казва „Вълшебството“ на Ронда Бърн. 2012 година, издателство „Изток – Запад“
Моето предизвикателство е през следващите 28 дни да четем и изпълняваме по някакъв начин заедно вълшебствата. Предизвикателството не е свързано с харесване на страница. Успех ще е дори един от нас да се е почувствал по-добре, по-доволен или по-близо до своята идея да е по-щастлив. Ако ви се споделя и пише не се притеснявайте, аз ще прочета и по възможност ще отговарям, както и всички от страницата могат да споделят мислите си. Успех!
„Вълшебствата никога не се случват на хора, които не вярват в тях.“
Роалд Дал – писател 1916- 1990
Вълшебната формула:
„Знанието е съкровищница, но практиката е ключът към нея.“ – Инб Халдун /1333- 1406/ учен, държавник.

Първа чудотворна практика.
  Ден 1.
Изброяване на благодарност
Упражнения по вълшебство № 1
1. Щом станете сутринта, първо направете списък на десет неща, за които сте благодарни.
2. Запишете защо сте благодарни за всяко от тях.
3. Прочетете списъка отново на глас или на ум. Когато стигнете до края на всеки ред, поизнесете три пъти вълшебната дума благодаря, благодаря, благодаря.
4. Повтаряйте първите три стъпки от това вълшебство 27 дени.
За утрешното вълшебство ви е необходимо да си намерите едно камъче. Малко, за да го побирате в дланта си, без остри ръбове, от градината или от морето, някое камъче, което ви харесва.