Вредни навици

Ето няколко вредни навици, които ви пречат да се освободите от тревожни и депресивни усещания

1. Избягвайте да общувате с хора, които ви критикуват, натоварват с твърде големи изисквания, редовно сриват самочувствието ви. Това е особено валидно за хората, на който Вие държите да се харесате.

2.Време е да проумеете, че миналото е факт, които не може да промените. Това, което може да промените е своето отношение към това минало.

3.Често се опитваме да контролираме всичко и всички. Това се случва по различни причини. Понякога, за да не пречим на другите, друг път, защото си мислим, че само ние можем да направим нещата достатъчно добре, каквато и да е причината отстранете я и спрете да изразходвате ресурси, за да се опитвате да контролирате всички. Това нито е възможно, нито е нужно.

4. Различните хора проумяват на различна възраст, че каквото и да правят няма начин всички да ги харесват. Помислете за себе си, Вие харесвате ли всички хора, има ли такива, които просто не са ви приятни, без да има конкретна причина за това. Има един човек на който може да успеете да угодите и това сте самият Вие. Угаждайте на себе си, това няма да ви направи егоист, а ще ви превърне в човек, който се грижи добре за себе си и с това ще се съобразяват и другите около вас.

5. Учете се да поемате рискове. Само, който нищо не прави не греши, а когато нищо не правиш най-лесно се влиза в омагьосаният кръг на тревожността.

6. Научете се да казвате „Не мога!“ и „Не“, в началото е малко странно и объркващо, но после е много удовлетворяващо. С изненада ще установите, че колкото по- категорично казвате „Не“ толкова повече другите се съобразяват с вас.

7. Хората ВИНАГИ ще говорят, без значение до колко се стараете и се съобразявате действията си с тяхното мнение.  Спрете да мислите „Ама, какво ще кажат хората?“

8. Излизайте по-често на вън. Прекараното свободно време между четири стени често ни натъжава и изморява още повече.. Оставете компютрите, изгасете телевизорите и излезте навън!

9. Спрете опитите да компенсирате празнота в душата си с пълнота в устата си. Разбира се,че може да се насладите на нещо сладичко, но това с какво ще промени начинът по който се чувствате като цяло. Хапчета, добавки, билки и не се сещам какво още не е решението на вашата тревожност. Те облекчават временно, но не могат да променят нещата, които не харесвате..

10. Освободете се от ненужни вещи и хора. Ако нещо не сте го ползвали повече от година, едва ли ще ви потрябва и за напред.

11. Спрете да се оплаквате! Никой не ви е виновен за каквото и да било.Вие сами сте взели решение да се доверите, да постъпите по даден начин или да се обвържете с определени хора.

12. Спрете да се мръщите! Не знаем дали позитивното мислене със сигурност ще помогне да ви се случват хубави неща. Но със сигурност знаем, че отрицателното няма да помогне!

13. Спрете да съдите! Всеки си има своята история, своята истина и своя начин на мислене. Вие също!