Варианти за справяне с тревожността

Когато тревогата нахълта в живота ти и се превърне в част от него има много възможности.

  • Да си внушаваш, че всичко е наред, да се справяш някак си. Да стискаш зъби и да се надяващ че един ден ще се събудиш и ще установиш липсата и. Възможно е и това да се случи.
  • Да споделим симптомите от нашата тревожност с личния си лекар е една добра възможност. Възможно е да се опита сам да се справи с вашата тревожност и да експериментира с   някакви лекарства, за да понижи усещането за тревога, да се справи с безсънието. Всичко това е възможно да се окаже достатъчно и да ви помогне.
  • Понякога се случва човек да потърси консултация с невролог. Симптомите който изпитва човек с повишена тревожност много често го отвеждат до кабинета на невролога.

И голяма част от тревожните хора намират начин да се справят с тревожността си опирайки се на невролога.

  • Следящ вариант е кабинета на психиатъра.

Всички тези специалисти могат да помогнат и помагат. Но за да се справите с тревожността е нужно още нещо. Ново поведение и ново отношение към нещата които ви се случват нещата, които са около вас. Това ново поведение и отношение се формира трудно и всеки трябва да намери своя начин за да се справи с това предизвикателство. Може да се справяте сами или да потърсите подкрепа от психолог.

Дора Добрева