Борба със самия себе си.

Дора Добрева

Емоции и чувства, пазени и отстоявани. Изстрадани и извоювани с цената на нечовешки жестока борба с живота, със самия себе си.

Хората с репродуктивни затруднения не са някакви силуети, фигури, ”страдащи души” претопени във мощния „ураган от души”. Ние се прекланяме пред силата на отделния човек, на отделната личност, на жената, справяща се не само с осъдителните очи на живота, а и с мощния ураган от „усъдителни души” и “оценъчните очи”. Ние знаем, че жената е можеща, живееща в субективно-обективния свят. Вярваме, че жената е справяща се сияйна, борбена, можеща, знаеща. Затова и заставаме смело до нея в нелеката битка за лично щастие.

Съпреживявайки страданията на тези жени и семейставта им ние пътуваме с тях в духовен план и ги подпомагаме в достигането на лични прозрения в собствената специфичност.

Животът тече такъв какъвто е бил винаги и хората си живеят така, както могат, както искат. Всеки търси щастие и всеки го разбира по своему. Това поддържа живота и крепи надеждата.

Кой определя кой дава живот? Кой определя кой може да иска, кой иска да може да ….да дава живот? Кой може да отсъжда и кой може да осъжда?Кой може да поставя диагнози и да вещае прогнози?

В консултативен център – СВЕТЪТ Е ШАРЕН вярваме, че всеки заслужава и може да бъде щастлив!

Даниела Червенакова

/психолог/